În ultimii ani, tot mai multe persoane s-au declarat nemulţumite de felul în care dorm şi de faptul că au de-a face cu probleme cu somnul. Cauzele unor astfel de situaţii pot fi numeroase, însă una dintre ele este chiar poziţia de dormit pe care o adoptăm în majoritatea nopţilor în care ne aruncăm pur şi simplu în pat după o zi lungă la birou. Cel mai probabil foarte mulţi dintre noi subestimăm puterea pe care poziţia în care dormim o are asupra calităţii somnului nostru şi asupra sănătăţii generale pe termen lung, însă acest lucru trebuie tratat cu seriozitate şi înţeles pe deplin.
Spune-mi cum dormi ca să îţi spun riscul la care te expui
Desigur, cu toţii avem poziţiile noastre preferate de somn care ne fac să ne simţim cât mai confortabili şi să ne dorim să nu ne mai ridicăm din pat, însă asta nu înseamnă automat că acea poziţie este şi una corectă sau benefică pentru organismul şi pentru calitatea somnului nostru.
Există trei tipuri general valabile de poziții pe care majoritatea dintre noi le adoptă în timpul somnului: pe burtă, pe spate sau pe o parte. În cele ce urmează vom analiza puţin toate cele trei poziţii de dormit şi vom expune pe scurt beneficiile sau riscurile pe care le aduc acestea asupra noastră.
Dormitul pe burtă. Această poziţie este preferată unui număr foarte mare de oameni, însă dincolo de popularitatea ei, aceasta prezintă şi câteva dezavantaje pe care merită să le ai în vedere de acum înainte. În primul rând, din cauza faptului că dormitul pe burtă presupune să ne fixăm faţa cât mai mult în pernă, acest obicei în timp nu face nimic altceva decât să ne sporească şi să ne accentueze ridurile, care vor deveni mult mai vizibile şi vor apărea mult mai rapid. Mai mult, zona decolteului este cel mai mult expusă apariţiei ridurilor odată cu această poziţie de dormit.
În al doilea rând, o astfel de poziție în timpul somnului poate provoca dureri severe de gât sau de spate, din cauza presiunii pe care o exercităm asupra acestora în lipsa unor produse care să ne ajute la susţinere, cum ar fi nişte perne ortopedice pentru dormit sau o saltea ergonomică specială.
Dormitul pe spate. Această poziţie de dormit are atât avantaje, cât şi riscuri, pe care este bine să le cunoaştem în cazul în care suntem adepţii unei astfel de poziții în timpul somnului. Referitor la beneficii, dormitul pe spate ne ajută să împiedicăm apariţia ridurilor, a deformării aspectului feţei sau a problemelor cu acneea, deoarece faţa noastră este cât mai protejată, fără a lua contact direct cu perna. Mai mult, această poziţie de dormit pe spate ne ajută să ne relaxăm şi să avem parte de un somn odihnitor pe deplin, deoarece în această manieră eliminăm presiunea şi stresul de pe muşchi, evitând astfel apariţia unor dureri de gât sau de spate ca în cazul poziţiei de dormit pe burtă.
De asemenea, după cum am menţionat deja, există şi câteva riscuri la care ne expunem atunci când alegem să dormim pe spate. Aceste riscuri sunt valabile mai ales în cazul femeilor însărcinate, această poziţie de somn comprimând nervii, bebeluşul nemai având acces la nutrienţii valoroşi necesari. Mai mult, şi persoanele care sforăie sunt vizate, întrucât este foarte bine cunoscut deja faptul că poziţia de dormit pe spate poate agrava acest lucru.
Dormitul pe o parte. Acest obicei este unul care poate provoca dureri majore membrelor tale, în special umerilor sau şoldurilor, din cauza presiunii pe care o excerciţi asupra acestora când dormi pe o parte, mai ales în lipsa unei perne pentru genunchi de specialitate care să te ajute să ai o aliniere firească a coloanei tale vertebrale. Mai mult, această poziţie de dormit este una care restricţionează foarte mult şi circulaţia sângelui prin organism, aceasta fiind principala cauză pentru care mulţi dintre cei care adoptă această postură în timpul somnului se trezesc amorţiţi.
Cu toate acestea, numeroase studii de specialitate au demonstrat faptul că dormitul pe partea stângă spre exemplu aduce numeroase beneficii persoanelor, precum ameliorarea simptomelor de arsură la stomac sau facilitarea procesului digestiv.
Achiziţionează produsele Better Posture pentru un somn odihnitor
Indiferent de poziţia de dormit preferată pe care o adopţi în timpul nopţii, este important să te asiguri că foloseşti produse special concepute care să te ajute să ai un somn cât mai odihnitor şi o postură cât mai corectă şi mai puţin dăunătoare în timpul orelor de somn.
Un exemplu în acest sens este perna ortopedică pentru genunchi Better Posture Pro, cu un design unic şi spumă cu memorie densă de ultimă generaţie. Comfy Sleeper asigură o aliniere corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului, datorită formei sale ergonomice, care ajută la o mai bună fixare a pernei între genunchi, reducând astfel disconfortul.
Pernele ortopedice pentru genunchi sunt recomandate în special femeilor însărcinate, persoanelor aflate în recuperare postoperatorie sau a celor cu deficienţe de mobilitate, şi asta datorită numeroaselor beneficii pe care le garantează: ameliorarea durerilor cauzate de hernia de disc, de discurile bombate, stenoză sau sciatica coloanei vertebrale, reducerea durerii de genunchi, şold şi articulaţii, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, prevenirea tensiunii şi a crampelor musculare şi asigurarea unei posturi eficiente şi odihnitoare pentru femeile însărcinate, care trebuie să acorde o atenţie sporită poziţiei de somn pe care o adoptă, pentru a nu afecta în vreun fel sănătatea şi mediul bebeluşului.
Pentru a te asigura că perna pentru genunchi Comfy Sleeper îşi face efectul, asigură-te că ai fixat-o între genunchi cum trebuie, după care trage uşor genunchii înspre piept. Aceasta este cea mai potrivită poziţie de dormit care ne va ajuta să ne menţinem coloana vertebrală dreaptă şi să reducem tensiunea exercitată pe şolduri sau spate.
Convinge-te singur şi aruncă o privire pe site-ul nostru, unde vei putea vizualiza şi numeroase recenzii ale clienţilor care au achiziţionat deja perna ortopedică pentru genunchi şi care s-au declarat mulţumiţi de experienţa avută cu aceasta.
Fă din somnul tău o prioritate alături de Better Posture!
Nota:
Te rugam sa intelegi ca orice sfat sau instructiuni prezentate aici nu sunt nici pe departe un substitut pentru sfatul personalului medical autorizat. Asigura-te ca te consulti cu un medic inainte de a lua orice decizie de cumparare daca urmezi un tratament sau ai nelamuriri privind informatiile prezentate mai sus. Acest produs nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.
Articole Similare:
Top 4 Beneficii ale unei Perne Lombare
Suport Lombar pentru Intinderea Spatelui: Avantaje si Dezavantaje
Ce este turmalina? Ar trebui sa folosesc o centura cu turmalina?