Sari la conținut

Ce Este Turmalina? Ar Trebui sa Folosesc o Centura cu Turmalina?

Inca din vremurile stravechi se stia de energia pietrelor. Nu degeaba conducatorilor li se alegeau bijuterii in functie de data nasterii, numele, faza lunii si alte caracteristici. Se credea ca bijuteriile „gresite” pot afecta nu numai starea de spirit, ci si bunastarea generala, cauzand o varietate de boli. Iar pietrele potrivite ajutau la tratarea afectiunilor si incarca o persoana cu vitaliatate si energie. Datorita acestui principiu, au fost dezvoltate centurile cu turmalina si magneti, care sunt utilizate la scara larga pentru terapia si prevenirea multor boli.

In ceea ce priveste energia, turmalina este o piatra foarte puternica, care acumuleaza energia luminii si a caldurii , pe care o transfera tesuturilor corpului. Puterea mineralului poate fi marita, daca se adauga si o insertie cu magneti. Prin urmare, o centura cu turmalina si magneti este o centura cu insertii minerale in tesatura.

 

Cum functioneaza si mod de utilizare

Expertii in medicina chineza sustin ca aproape toate afectiunile apar din cauza lipsei circulatiei sangelui in celule. Acest lucru se manifesta in special printr-o varietate de leziuni ale tesutului conjunctiv. Cartilajele sunt capabile sa se regenereze, insa uneori este necesara administratea de medicamente (de exemplu, exista un tip de medicamente - condroprotectori). Cu toate acestea, diviziunea celulara a tesutului conjunctiv este posibila numai cu fluxul activ de sange in articulatii.

Fluxul sanguin ajuta si la reducerea inflamatiei, edemului. Produsele metabolice toxice sunt eliminate mult mai repede. Pe masura ce celulele cartilajului se recupereaza, nivelul lichidului sinovial este normalizat, care actioneaza ca un lubrifiant atunci cand structurile articulare intra in contact.

Astfel de procese patologice afecteaza zonele supuse stresului. Mai precis zona spatelui, gatului si genunchilor. Prin urmare, este mai bine sa achizitionezi un set complet de produse cu turmalina, care include de obicei o centura cu turmalina, genunchiere si un suport special pentru gat.

    Genunchierele cu turmalina sunt adesea recomandate sportivilor de performanta. Acest produs scurteaza perioada de refacere dupa o entorsa sau ruptura de ligamente, de asemenea amelioreaza durerile musculare si ajuta la eliminarea acidului lactic acumulat, stimuleaza fluxul sanguin si reduce stresul asupra sistemului vascular. 

     

    Beneficiile turmalinei

    Abilitatea unica a turmalinei de a afecta pozitiv corpul uman a fost descoperita destul de recent. Datorta combinatiei celor doua calitati neobisnuite (multicolorul pietrei si capacitatea sa de a-si schimba culoare in functie de unghiul din care este privita), bijutierii au inceput sa o foloseasca la crearea bijuteriilor.

    In secolul al XIX-lea, a fost descoperita o caracteristica unica a turmalinei: are un camp electric constant - pe suprafata sa a fost inregistrat un microcurent constant de numai 0,06 mA. Astfel, piatra are propria energie, pe care o transfera in spatiul inconjurator sub forma de ioni negativi si radiatii de caldura.

    Efectul vindecator al unei astfel de radiatii este foarte divers. Produsele cu turmalina au un efect pozitiv asupra aproape tuturor functiilor si sistemelor corpului uman:

    • calmeaza sistemul nervos;
    • imbunatateste circulatia sangelui;
    • creste imunitatea;
    • restabileste activitatea sistemului musculo-scheletic;
    • normalizeaza tensiunea arteriala;
    • restabileste potenta si asa mai departe.

     

    Cum se foloseste o centura cu turmalina si magneti?

    Centurile cu turmalina sunt cele mai populare produse cu turmalina. Recenziile medicale sunt adesea sceptice, dar acest lucru nu ii opreste pe cei care doresc sa cumpere o astfel de centura.

    Scepticismul reprezentantilor medicinei traditionale, familiarizati cu principiul efectului turmalinei asupra corpului uman, este dupa cum urmeaza. Majoritatea oamenilor, dupa ce au primit recomandari de la prieteni, cumpara o centura in speranta de a se vindeca de toate bolile. Dar turmalina nu este un panaceu (remediu pentru toate). Cu ajutorul acesteia, poti usura simptomele multor afectiuni si iti poti imbunatati starea de bine. Deci pentru a scapa de boli grave, o centura nu va fi suficienta - este necesara o terapie complexa sub supravegherea unui medic.

    • pentru a scapa de stres dupa o zi grea de munca;
    • pentru ameliorarea durerilor de spate si membre;
    • in timpul calatoriilor lungi sau zborurilor;
    • pentru a ameliora umflaturilor sau amortelii in diferite parti ale corpului;

    Primele sesiuni nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute. Daca apare o senzatie de arsura, atunci o poti pune deasupra unui tricou.

     

    Ce este turmalina? Ar trebui sa folosesc o centura cu turmalina?

     

    Luptam cu kilogramele in plus

    Centurile cu turmalina si magneti pentru slabit pot activa fluxul sanguin in tesutul adipos. Cea mai problematica zona a corpului pentru femei si barbati este abdomenul. Medicii sunt siguri ca aceste depuneri pot fi indepartate prin activarea proceselor de ardere a grasimilor si conversia lor in energie. Asadar, este recomandata utilizarea unei centuri cu turmalina pentru slabit inaintea activitatilor fizice.

     

    Contraindicatii

    In unele cazuri este mai bine să se limiteze utilizarea acesteia. Contraindicațiile pentru utilizarea acestor produse includ sarcina, alaptarea, procesele inflamatorii de etiologie neclară, in special insotite de febra, perturbarea severa a sistemului endocrin. Nu ar trebui sa existe rani deschise sau eruptii pe piele in zona de aplicare a centurii sau genunchierelor.

     

    Nota:

    Te rugam sa intelegi ca orice sfat sau instructiuni prezentate aici nu sunt nici pe departe un substitut pentru sfatul personalului medical autorizat. Asigura-te ca te consulti cu un medic inainte de a lua orice decizie de cumparare daca urmezi un tratament sau ai nelamuriri privind informatiile prezentate mai sus. Acest produs nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.

     

    Articole Similare:

    Care sunt Beneficiile Purtarii unei Centuri Lombare?

    7 Moduri Prin Care un Corset Pentru Corectarea Coloanei iti Poate Imbunatati Starea Generala de Sanatate

    Hernia de Disc Lombara - 6 Metode de Tratament