Sari la conținut

Termene şi condiţii

Termene şi condiţii de utilizare a site-ului

Acest site este administrat de catre S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. cu urmatoarele date de identificare:

CUI: RO44026592, Reg. Com. J35/1387/31.03.2021.

1. DEFINITII

SC RETAIL COMPLEX SRL este societatea care administreaza domeniul www.betterposture.ro si subdomeniile acestora (numit in continuare "SITE"). SC RETAIL COMPLEX SRL denumita in continuare “RETAIL COMPLEX”, societate organizata in baza legii romane, cu sediul social in satul Giroc, judet Timis, avand codul de inregistrare fiscala RO44026592, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J35/1387/31.03.2021, telefon: 0763997122.


In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

CONTINUT are urmatoarea definitie:

toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre un angajat/colaborator RETAIL COMPLEX prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al RETAIL COMPLEX UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contact, specificate sau nu de catre acesta;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre RETAIL COMPLEX intr-o anumita perioada;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care RETAIL COMPLEX are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

date referitoare la RETAIL COMPLEX, sau alte date privilegiate ale acesteia.


PRODUSE si SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre RETAIL COMPLEX, CLIENTULUI ca urmare a incheierii CONTRACTULUI.

UTILIZATOR: reprezinta persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la CONTINUT-ul SITE-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre RETAIL COMPLEX (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre RETAIL COMPLEX si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CLIENT: persoana fizica sau juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o COMANDA.

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, prin care CLIENTUL transmite RETAIL COMPLEX intentia sa de a achizitiona PRODUSE si SERVICII de pe SITE. Rezervarea unui PRODUS accesand SITE-ul nu reprezinta o COMANDA.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre RETAIL COMPLEX, prin care RETAIL COMPLEX este de acord sa livreze CLIENTULUI PRODUSE si SERVICII, iar CLIENTUL este de acord sa efectueze plata acestora.

TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui PRODUS si/sau SERVICIU de catre RETAIL COMPLEX CLIENTULUI

TAXA DE TIMBRU VERDE – valoarea exprimata in lei, platita de catre RETAIL COMPLEX catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS), asupra PRODUSELOR/SERVICIILOR si/sau promotiilor desfasurate de catre RETAIL COMPLEX intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea RETAIL COMPLEX cu referire la informatiile continute de acesta.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii RETAIL COMPLEX.

UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.2. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Toate informatiile folosite pentru descrierea PRODUSELOR si/sau a SERVICIILOR disponibile pe SITE (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea RETAIL COMPLEX, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Accesul in vederea efectuarii unei COMENZII ii este permis oricarui CLIENT/UTILIZATOR.
Pentru motive justificate RETAIL COMPLEX isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul CLIENTULUI/UTILIZATORULUI in vederea efectuarii unei COMENZI si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii CLIENTULUI/UTILIZATORULUI pe SITE, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel RETAIL COMPLEX, In oricare dintre aceste cazuri, CLIENTUL/UTILIZATORUL se poate adresa Departamentului Customer Support al RETAIL COMPLEX, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care RETAIL COMPLEX isi deruleaza operatiunile pe SITE.

RETAIL COMPLEX nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata de catre RETAIL COMPLEX ca avand valoarea unui CONTRACT.

Notificarea primita de catre CLIENT, imediat dupa efectuarea COMENZII are rol de informare si nu reprezinta confirmarea COMENZII. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, RETAIL COMPLEX isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea PRODUSE si/sau SERVICIILOR din COMANDA. Daca modificam cantitatea de PRODUSE si/sau SERVICII din COMANDA, vom anunta CLIENTUL la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia RETAIL COMPLEX la efectuarea COMENZII si vom returna suma achitata (daca plata a fost efectuata deja).

CONTRACTUL se considera incheiat intre RETAIL COMPLEX si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la RETAIL COMPLEX, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de confirmare a COMENZII. Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre RETAIL COMPLEX.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre RETAIL COMPLEX pe SITE vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre furnizorii RETAIL COMPLEX.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.


3. COMANDA

CLIENTUL/UTILIZATORUL poate efectua COMENZI pe SITE, prin adaugarea PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza COMANDA efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un PRODUS si/sau un SERVICIU este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui PRODUS/SERVICIU in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii COMENZII, nu atrage dupa sine inregistrarea COMENZII, implicit nici rezervarea automata a PRODUSULUI/SERVICIULUI.

Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii COMENZII.

Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL consimte ca RETAIL COMPLEX poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de RETAIL COMPLEX, in orice situatie in care este necesara contactarea CLIENTULUI.

RETAIL COMPLEX poate anula COMANDA efectuata de catre CLIENT, in urma unei notificari prealabile adresate CLIENTULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

neacceptarea de catre banca emitenta a cardului CLIENTULUI, a Tranzactiei, in cazul platii online;
invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre RETAIL COMPLEX, in cazul platii online;
datele furnizate de catre CLIENT, pe SITE sunt incomplete si/sau incorecte.
Orice alta situatie din cauza careia RETAIL COMPLEX nu poate onora comanda lansata de catre CLIENT


4. PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR

Toate preturile aferente PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR prezentate pe SITE sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

In conditiile prevazute de lege, pretul PRODUSELOR electronice afisat pe SITE, include Taxa de timbru verde.

In cazul platilor online RETAIL COMPLEX nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.

Pretul poate fi modificat de catre RETAIL COMPLEX, in orice moment, fara preaviz.

RETAIL COMPLEX atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, RETAIL COMPLEX va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

5. MODALITATEA DE LIVRARE

PRODUSUL va fi livrat CLIENTULUI in sistem de curierat door-to-door catre CLIENT.

RETAIL COMPLEX va asigura ambalarea corespunzatoare a PRODUSELOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

RETAIL COMPLEX va efectua livrarea PRODUSELOR si prestarea SERVICIILOR numai pe teritoriul Romaniei.

In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca PRODUSUL nu este disponibil, RETAIL COMPLEX va informa CLIENTUL despre aceasta situatie. RETAIL COMPLEX poate livra CLIENTULUI un PRODUS similar avand acelasi pret, in situatia in care PRODUSUL solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

Detaliile de livrare a PRODUSELOR/SERVICIILOR incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea RETAIL COMPLEX, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.


6. MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare COMANDA. RETAIL COMPLEX va emite catre CLIENT o factura pentru PRODUSELE si SERVICIILE ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Ca metode de plata avem plata in sistem ramburs si plata cu cardul. Daca ai optat pentru plata in sistem ramburs, atunci incasarea banilor va fi efectuata de catre agentul firmei de curierat care iti va livra coletul la usa.

Daca un client face o comanda cu plata ramburs, iar acesta refuza coletul la primire, nu vom mai accepta noi comenzi de la acesta. Orice noua comanda cu plata ramburs va fi anulata.


7. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

In afara de cazul in care este agreat de catre RETAIL COMPLEX si CLIENT diferit, proprietatea asupra PRODUSELOR va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea CLIENTULUI in locatia indicata in COMANDA (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre Curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate in magazinele RETAIL COMPLEX).8. DREPTUL DE RETRAGERE

Potivit legislatiei in vigoare, CLIENTUL persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din CONTRACT in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea in posesie a PRODUSELOR.

In cazul in care CLIENTUL persoana fizica solicita retragerea din CONTRACT folosind Formularul de Retragere in cadrul termenului legal, in cazul in care COMANDA este achitata, RETAIL COMPLEX va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii RETAIL COMPLEX de catre CLIENTUL persoana fizica asupra deciziei sale de retragere din CONTRACT.
Suma va fi returnata prin Virament bancar.

RETAIL COMPLEX va putea amana rambursarea sumei pana la primirea PRODUSELOR vandute.

RETAIL COMPLEX isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate CLIENTULUI persoana fizica cu valoarea care rezulta din manipularea PRODUSELOR, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionalitatii PRODUSELOR.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din CONTRACT urmatoarele:

 1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al CLIENTULUI persoana fizica si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a CONTRACTULUI de catre RETAIL COMPLEX sau Furnizorilor sai;
 2. furnizarea de PRODUSE confectionate dupa specificatiile prezentate de CLIENTUL persoana fizica sau personalizate in mod clar;
 3. furnizarea de PRODUSE care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 4. furnizarea de PRODUSE sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de catre CLIENTUL persoana fizica;
 5. contractele in cazul carora CLIENTUL persoana fizica a solicitat în mod special 
 6. RETAIL COMPLEX sau furnizorilor sai sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, 
  1. RETAIL COMPLEX sau furnizorii sai presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de catre CLIENTUL persoana fizica sau furnizeaza alte PRODUSE decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de întretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor SERVICII sau PRODUSE suplimentare;
  2. furnizarea de inregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
  3. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al CLIENTULUI persoana fizica si dupa ce acesta a confirmat că a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.   9. PUBLICITATE

   NEWSLETTERELE RETAIL COMPLEX sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de RETAIL COMPLEX. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

   In momentul in care, CLIENTUL lanseaza o comanda pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de NEWSLETTERE. Optiunea cu privire la acordul exprimat de catre CLIENT, poate fi modificata in orice moment.

   Renuntarea la primirea NEWSLETTERE-lor de catre CLIENT sau UTILIZATOR se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricarui NEWSLETTER.

   Renuntarea la primirea NEWSLETTERE-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.   10. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

   RETAIL COMPLEX poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI, nefiind necesar acordul acestuia.

   RETAIL COMPLEX va fi intotdeauna responsabil fata de CLIENT pentru toate obligatiile contractuale.   11. INFORMATII LEGALE

   11.1. RASPUNDERE RETAIL COMPLEX

   RETAIL COMPLEX nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre RETAIL COMPLEX a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea PRODUSELOR si SERVICIILOR dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.


   DECLINAREA RESPONSABILITATII

   O parte din continutul site-urilor, respectiv textele, descrierile produselor, caracteristicile lor tehnice, imaginile si simbolurile lor, este pusa la dispozitia noastra de producatorii si furnizorii parteneri. Din acest motiv, RETAIL COMPLEX S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile create de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe site.
   Imaginile prezentate pe site au rol exemplificativ, iar produsele efectiv livrate pot fi diferite comparativ cu imaginile existente pe site in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.)

   RETAIL COMPLEX S.R.L. nu-si asuma responsabilitatea cu privire la continutul comentariilor postate de utilizatori referitor la produsele comercializate, in schimb, isi asuma dreptul de a sterge (indeparta) orice continut care incalca Termenii si conditiile prezentului site sau care este in alt mod incompatibil cu scopul site-ului. Cu toate acestea, RETAIL COMPLEX S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru monitorizarea permanenta a intregului continut gazduit pe site.

   RETAIL COMPLEX S.R.L. nu garanteaza disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate.
   Preturile publicate sunt informative si pot suferi modificari. Pretul produselor comandate si confirmate nu va suferi modificari intre momentul confirmarii comenzii si momentul intrarii produselor in posesia clientului.
   RETAIL COMPLEX S.R.L. nu este responsabila pentru greselile de tiparire sau afisare a preturilor, caracteristicilor, imaginilor produsele afisate pe site.
   RETAIL COMPLEX S.R.L. nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii produselor conform descrierilor furnizate de producatori sau furnizori.
   RETAIL COMPLEX S.R.L. nu raspunde pentru pagubele, costurile, procesele, pretentiile sau cheltuielile aparute ca urmare a nerespectarii de catre utilizatori a “Termenilor si conditiilor”.
   RETAIL COMPLEX S.R.L. nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri afisate pe site.


   11.2. GARANTII

   Toate PRODUSELE beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (cu exceptia produselor resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

   Reclamatiile privind deficiente ale PRODUSULUI/PRODUSELOR achizitionate pot fi facute fie pe email: contact@betterposture.ro fie telefonic la 0763997122.

   CLIENTUL, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in certificatul de garantie, in caz contrar existand riscul de a pierde garantia PRODUSULUI.


   11.3. FORTA MAJORA

   Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

   11.4. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

   CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre RETAIL COMPLEX si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Timisoara.

   11.5. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

   CONTINUTUL, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea exclusiva a RETAIL COMPLEX, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

   CLIENTULUI/UTILIZATORULUI nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui CONTINUT in orice alt context decat cel original intentionat de RETAIL COMPLEX, includerea oricarui CONTINUT in afara SITE-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al RETAIL COMPLEX asupra CONTINUTULUI precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea CONTINUTULUI, decat cu acordul scris expres al RETAIL COMPLEX.

   Orice CONTINUT la care CLIENTUL/ UTILIZATORUL are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului document, in cazul in care CONTINUTUL nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre RETAIL COMPLEX si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea RETAIL COMPLEX cu referire la acel CONTINUT.

   CLIENTUL/ UTILIZATORUL poate copia, transfera si/sau utiliza CONTINUTUL numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.

   In cazul in care RETAIL COMPLEX confera CLIENTULUI / UTILIZATORULUI dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit CONTINUT, la care CLIENTUL / UTILIZATORUL are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor CONTINUTURI definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor CONTINUTURI pe SITE sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea RETAIL COMPLEX pentru respectivul CLIENT/UTILIZATOR sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest CONTINUT transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui CONTINUT, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

   Niciun Continut transmis catre CLIENT sau UTILIZATOR, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea RETAIL COMPLEX si/sau al angajatului/prepusului RETAIL COMPLEX care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

   Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.   12. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

   Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, RETAIL COMPLEX are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII sai.

   Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

   Prin citirea Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

   Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a RETAIL COMPLEX si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

   activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea RETAIL COMPLEX si a tertilor cu care RETAIL COMPLEX are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate RETAIL COMPLEX;
   participarea la concursuri, promotii;
   transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);
   statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;
   pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale SITE-ului;
   cercetari de piata;
   urmarirea datelor de vanzari.

   Cum poate utiliza S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. informatiile personale?


   Informaţiile despre dumneavoastră pot fi folosite de noi doar în scopuri asociate comercializării serviciilor şi produselor S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L., cum ar fi:
   - procesarea comenzilor sau cererilor dumneavoastră;
   - efectuarea verificării creditului şi a cheltuielilor (în afară de cazul în care există o înţelegere prealabilă în acest sens);
   - oferirea de produse şi/sau servicii către dumneavoastră;
   - facturare;
   - soluţionarea cererilor, intrebărilor sau a reclamaţiilor făcute de către dumneavoastră;
   - realizarea studiilor de piaţă şi de produs şi marketingul produselor şi al serviciilor S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. şi ale distribuitorilor săi;
   - contactarea dumneavoastră (inclusiv prin poştă, email, fax, mesaje text, pager sau telefon) în legatură cu oferte de produse şi servicii ale S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. şi ale distribuitorilor noştri sau în legatură cu produse şi servicii ale unor terţe părţi atent selecţionate, care credem că ar putea fi de interes pentru dumneavoastră (în afară de cazul în care ai facut o cerere scrisă să nu fiţi contactat în acest sens);
   - înregistrarea informaţiilor despre dumneavoastră în vederea alocării sau oferirii recompenselor, reducerilor şi a altor beneficii, precum şi pentru satisfacerea altor cereri sau cerinţe pe care le aveţi în legatură cu programele de recompensare a clienţilor şi alte programe similare.

   - Distribuirea informaţiilor despre dumneavoastră

   - S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. are dreptul să distribuie aceste informaţii despre dumneavoastră către Distribuitorii săi care pot folosi informaţia în aceleaşi scopuri ca şi S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L.
   - S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. are de asemenea dreptul să transfere informaţii despre dumneavoastră către terţi în următoarele cazuri:
   - acelora care oferă companiei noastre produse sau servicii colaterale serviciilor noastre, cum ar fi dealerii sau furnizorii noştri;


   RETAIL COMPLEX nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

   Informatiile CLIENTULUI cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

   Conform Legii nr. 677/2001, UTILIZATORII/CLIENTII beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul RETAIL COMPLEX.


   Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

   Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe site-urile S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L., informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

   Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L., va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L., afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L., afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

   Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

   Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Timis, Giroc, Romania, Str. Liliacului nr.1, Bl. E, Ap. 11 – S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L., va puteti exercita urmatoarele drepturi:

   - o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

   - sa interviti asupra datelor transmise;

   - sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara

   - sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

   Astfel, S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L.poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

   Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-uri S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L.poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

   Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

   De asemenea, S.C. RETAIL COMPLEX S.R.L. poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asigurători.

   Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
   Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Detalii la www.dataprotection.ro

   COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL (COOKIES)

   In unele cazuri, este posibil ca RETAIL COMPLEX sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre UTILIZATORI/CLIENTI. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facute conexiunea la SITE.

   In timpul vizionarii SITE-ului, RETAIL COMPLEX va putea stoca anumite informatii despre UTILIZATOR/CLIENT. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier "Cookie" sau a unui fisier similar. Aceste fisiere "Cookies" ajuta RETAIL COMPLEX sa construiasca un SITE sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor UTILIZATORILOR/CLIENTILOR.

   Cu cele mai multe browsere de Internet se pot sterge sau bloca fisierele „Cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. RETAIL COMPLEX recomanda UTILIZATORILOR / CLIENTILOR sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

    

   13. INFORMATII PENTRU PERSOANELE CU COMPLICATII MEDICALE

   Orice sfat sau instructiuni prezentate pe www.betterposture.ro nu sunt nici pe departe un substitut pentru sfatul personalului medical autorizat. Nu trebuie sa utilizati informatiile prezentate pe www.betterposture.ro pentru a va face singur diagnosticul sau pentru tratarea unei probleme de sanatate sau a unei boli. Contactati imediat medicul daca banuiti ca aveti o problema medicala. Produsele comercializate de Retail Complex SRL nu sunt destinate sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.