Sari la conținut

Cum Poti sa Gestionezi Aparitia Durerilor de Spate?

Durerea de spate reprezinta una dintre cele mai neplacute tipuri de durere cu care te poti confrunta, mai ales in zilele in care trebuie sa desfasori anumite activitati in mod urgent iar disconfortul resimtit te impiedica sa lucrezi, reducand in mod considerabil nivelul de productivitate si doza de energie de care ai nevoie. De cele mai multe ori, aparitia durerii lombare nu trebuie sa fie un semnal de alarma, insa este important sa fii extrem de atent la evolutia acesteia si sa incerci sa lupti impotriva ei prin diferite modalitati pe care le ai la indemana.

In acest sens, in cele ce urmeaza iti vom expune pe scurt cateva dintre cele mai eficiente remedii pentru durerea de spate, oferite de catre un expert in kinetoterapie, pe care merita sa le ai in vedere si sa le pui in aplicare de acum inainte pentru sanatatea spatelui tau.

 

Respecta principiile ergonomice de baza

Majoritatea dintre noi suntem nevoiti sa lucram de la birou. Acest lucru inseamna automat faptul ca, fara sa vrem, stam intr-o singura pozitie timp de cateva ore bune, de cele mai multe ori adoptand o postura incorecta, prin care nu facem nimic altceva decat sa aplicam o presiune ridicata asupra coloanei noastre vertebrale. Daca si tu te regasesti in aceasta descriere, este important sa acorzi o atentie majora spatiului tau de lucru si sa il aranjezi in asa fel incat sa fie cat mai potrivit nevoilor si corpului tau, respectand cateva principii ergonomice de baza. In acest sens, trebuie sa te asiguri de urmatoarele lucruri:

  • atunci cand stai in sezut, spatele tau trebuie sa fie sustinut pe deplin de spatarul scaunului
  • scaunul trebuie sa fie suficient de jos, in asa fel incat sa iti permita sa iti sprijini picioarele pe sol in mod confortabil

  • monitorul trebuie sa fie pozitionat la nivelul ochilor, pentru a va permite o postura cat mai corecta si naturala a coloanei in timp ce priviti ecranul

  • coatele trebuie sa fie sprijinite pe cotierele scaunului intr-un mod cat mai confortabil.

 

Nu uita sa iei pauza

Si pentru ca mai devreme aminteam de faptul ca multi dintre cei care lucreaza la birou petrec foarte mult timp in pozitia sezut, pe scaunul de birou, acest obicei se numara printre cele mai daunatoare lucruri pe care le putem face in defavoarea sanatatii spatelui nostru. Statul pe scaun pune foarte multa presiune pe discurile coloanei vertebrale, provocand agravarea durerilor lombare dupa o perioada lunga de timp. In acest sens, este recomandat sa iei cate o pauza la fiecare ora, acolo unde se poate, pentru a te ridica si pentru a te intinde, facand o scurta plimbare, care-i va oferi coloanei tale vertebrale un moment de respiro.

 

Fa miscare zilnic

Cu siguranta stii deja faptul ca cel putin jumatate de ora de miscare pe zi, inclusiv de mers pe jos, poate aduce numeroase beneficii pentru sanatatea ta, printre care se numara si combaterea si ameliorarea durerilor de spate. Numeroase cercetari de specialitate au demonstrat faptul ca persoanele care sunt active din punct de vedere fizic, practicand un minimum de exercitii fizice in mod regulat, tind sa aiba de-a face foarte rar cu episoade de dureri lombare, mult mai putin intense.

 

Mentine o greutate corporala in parametrii normali

Excesul de greutate, implicit obezitatea, se numara printre principalele cauze care favorizeaza aparitia durerilor de spate. Si asta deoarece muschii nostri trebuie sa lucreze mult mai mult pentru a ne oferi sustinere impotriva gravitatiei. Asadar, este esential sa avem un regim alimentar sanatos, care sa ne permita sa mentinem o greutate optima, fara a fi nevoiti sa punem presiune asupra spatelui nostru si a altor articulatii.

 

Ofera atentia cuvenita orelor de somn

Intre somn si durere exista o relatie de complementaritate dovedita. Astfel, daca nu dormi bine, automat nu te vei simti bine, fiind mult mai predispus la durere, cu un grad de toleranta redus. In acest caz, este necesar sa te asiguri ca ai parte de un somn odihnitor pe parcursul noptii, care sa te ajute sa te trezesti cat mai energic a doua zi si sa iti incarci bateriile atat de mult cat ai nevoie pentru a fi eficient si productiv la maximum.

 

Descopera beneficiile rolelor de spuma

Astfel de produse sunt populare in randul unui numar mare de persoane datorita proprietatilor benefice pe care le au si care contribuie in mod activ la relaxarea anumitor muschi ai corpului nostru, diminuand in acest fel intensitatea durerilor de spate.

 

Ia in calcul terapia cu gheata sau caldura

Aceste doua variante sunt la fel de benefice in ceea ce priveste combaterea temporara a durerilor de spate. Tot ce trebuie sa faci este sa ai la indemana o punga de gheata sau un prosop umed rece, pe care sa le aplici pe zona afectata, de cel putin trei ori pe zi. Cu toate acestea, este indicat sa nu mentii gheata in acea zona mai mult de 15 minute odata. Dupa cateva saptamani in care repeti aceasta operatiune, este necesar sa optezi pentru un agent de incalzire, cum ar fi plasturii termici, care sa te ajute sa gestionezi intr-un mod cat mai eficient durerea lombara.

 

Nu uita sa consulti medicul in ceea ce priveste medicamentele fara prescriptie

Antiinflamatoarele reprezinta una dintre cele mai rapide solutii pe care le avem la indemana atunci cand ne dorim sa amelioram pe moment durerea de spate care ne creeaza un disconfort major. Cu toate acestea, medicamentele fara prescriptie medicala nu trebuie administrate fara o discutie in prealabil cu un medic specialist, care este cel in masura sa ne indrume cat mai corect in acest sens, in asa fel incat efectele negative ale unui medicament sa fie minimizate complet.

 

Vezi Centura cu Turmalina si Magneti Better Posture Pro

 

In concluzie, durerile de coloana au tratament. Si unde mai pui ca tu esti cel care poate avea control asupra acestora? Tot ce trebuie sa faci este sa incerci sa pui in practica toate aceste sfaturi prezentate pana acum, care te vor ajuta sa treci mult mai eficient printr-un episod de durere de spate si sa ajungi cat mai repede la un rezultat mai bun in ceea ce priveste sanatatea spatelui tau.

 

Articole Similare:

Afla cum poti sa combati durerile de spate intr-un mod cat mai eficient si natural

Suferi de dureri cervicale din cauza pernei tale?

Îmbunătăţeşte-ţi calitatea somnului şi scapă de durerile lombare cu Better Posture!