Sari la conținut

Afla Cum Poti sa Combati Durerile de Spate Intr-un Mod cat mai Eficient si Natural

Durerea de spate reprezinta la momentul actual una dintre cele mai intalnite tipuri de durere, resimtite in randul unui numar cat mai mare de persoane. Acest lucru este alarmant si nu trebuie deloc trecut cu vederea, intrucat pe termen lung poate provoca consecinte grave asupra sanatatii si asupra calitatii vietii in general. In cazul in care si tu te confrunti cu episoade frecvente de acest fel, cu siguranta te documentezi din ce in ce mai mult din diverse surse, pentru a afla care este cea mai eficienta abordare pe care trebuie sa o urmezi cu scopul de a le ameliora pe cat se poate disconfortul creat de durerile de spate, fara a fi nevoit sa vizitezi medicul de specialitate zilnic.

In acest sens, venim si noi in sprijinul tau cu cateva sugestii de remedii pentru durerea de spate, care pot completa intr-o maniera foarte benefica tratamentul medical pentru durerea cronica pe care il urmezi deja si pe care le poti face chiar de acasa, pentru autoingrijire.

 

Imbunatateste-ti postura

Dupa cum bine stim deja, adoptarea unei posturi inadecvate, care nu mentine coloana vertebrala in linia sa naturala, se numara printre principalele cauze care favorizeaza aparitia durerilor de spate si cresterea in intensitatea a acestora. Astfel, pentru a preveni instalarea durerii, este necesar in primul rand sa evitam sederea in exces, care nu face altceva decat sa puna presiune asupra coloanei. Mai mult, un alt aspect esential pe care trebuie sa il avem in vedere este jonglarea cu diferitele activitati pe care trebuie sa le desfasuram, astfel incat sa nu supunem muschii si articulatiile spatelui nostru unei oboseli excesive.

 

Consuma zilnic bauturi antiinflamatoare

Da, ai auzit bine! De-a lungul timpului, s-a constatat faptul ca anumite bauturi care sunt bogate in substante antiinflamatorii, consumate pe o perioada regulata de timp, pot contribui in mod activ la reducerea si eliminarea reactiilor inflamatorii din organismul nostru. Asadar, printre leacurile pentru durerile de spate se numara si o serie de bauturi naturale, sanatoase, precum:

Sucul de cirese. Aceste fructe aduc numeroase beneficii organismului nostru, intrucat sunt bogate in antioxidanti si agenti antiinflamatori, care ajuta la diminuarea durerilor musculare, indiferent de tipul acestora (cronice sau induse de efort).

Laptele de turmeric. La fel ca si in cazul cireselor, turmericul este un condiment foarte recomandat datorita proprietatilor sale antioxidante, antiartritice si antiinflamatorii. O cantitate redusa de pudra de turmeric, in combinatie cu un pahar de lapte cald, reprezinta unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerea de spate pe care trebuie sa il incerci, in special inainte de ora de culcare, pentru a permite procesului antiinflamator sa functioneze in timp ce dormi.

Ceaiul verde cu ghimbir. Includerea acestei bauturi in dieta ta zilnica iti va aduce numeroase beneficii pe termen lung. Si asta deoarece atat ceaiul verde, cat si ghimbirul, sunt niste plante recunoscute pentru capacitatea lor de a calma inflamatiile si durerile care-ti dau batai de cap. Aceste plicuri de ceai pot fi gasite cu usurinta in orice magazin alimentar sau plafar, astfel incat nu ai nicio scuza sa nu incerci si tu aceasta combinatie impotriva durerii de spate cu care ai de-a face.

 

Opteaza pentru meditatie

Aceasta se numara printre cele mai bune modalitati prin care poti avea un control sporit asupra felului in care corpul tau percepe durerea. Mai mult, meditatia este indicata si datorita faptului ca ne poate ajuta si in ceea ce priveste imbunatatirea concentrarii, reducerea anxietatii si stresului, eliberand endorfine, adica acei hormoni responsabili de starea noastra de bine.

 

Asigura-te ca ai un somn cat mai odihnitor

Cateva ore de somn neintrerupt pe noapte reprezinta fara doar si poate unul dintre cei mai importanti factori care pot contribui activ la grabirea procesului de vindecare si la ameliorarea durerilor de spate cu care te confrunti. Si asta deoarece un somn cat mai odihnitor ne asigura un nivel de energie ridicat si ajuta tesuturile corpului nostru sa ne vindece cat mai rapid. In cazul in care te confrunti cu probleme de somn, merita sa ai in vedere cateva suplimente care te pot ajuta in acest sens, cum ar fi melatonina, vitaminele C si B6, valeriana sau L-teanina. Toate acestea vor fi de folos pentru promovarea unui somn mai bun si mai odihnitor, ajutandu-te sa adormi mai repede si sa fii mai relaxat.

 

Practica yoga

Exercitiile de yoga sunt o optiune pe care trebuie sa o iei in calcul atunci cand vine vorba despre tratamentul de acasa al durerilor de spate, deoarece contribuie activ la imbunatatirea sanatatii muschilor si articulatiilor si la circulatia sangelui, astfel incat nutrientii vindecatori sa fie distribuiti in organism in mod optim. Mai mult, yoga este o modalitate perfecta pentru a creste flexibilitatea coloanei tale vertebrale, reducand rigiditatea si, implicit, declansarea durerilor de spate.

 

Fa exercitii fizice in apa

In cazul in care nu stiai pana acum, apa este una dintre cele mai potrivite variante impotriva durerii de spate, deoarece ajuta la reglarea functionarii nervilor si muschilor, diminuand in mod considerabil durerea pe care o resimti. Daca vrei sa te convingi de acest lucru, incearca exercitiile de terapie cu apa cu temperaturi mai mari de 90 de grade, asa cum este cea din piscinele speciale de hidroterapie.

 

Foloseste un plasture termic

Un astfel de produs, atunci cand intra in contact cu corpul uman, se activeaza rapid, oferind spatelui tau sursa de caldura optima de care are nevoie, pentru ameliorarea simptomelor pe care le resimti. Mai mult, un astfel de plasture termic poate contine si anumite medicamente pentru durerile de spate, ceea ce garanteaza un grad crescut de eficienta si de actionare.

 

Vezi Suport Lombar Pentru Intinderea Spatelui Better Posture Pro

 

Desigur, eficienta acestor leacuri pentru durerile de spate difera de la caz la caz. Astfel, ce te poate ajuta pe tine, este foarte posibil sa nu functioneze in cazul altor persoane. De aceea, este important sa incerci toate aceste metode, pentru a-ti da seama ce anume functioneaza in situatia ta si pentru a te asigura ca faci tot ceea ce este posibil pentru ca durerile de spate sa nu mai reprezinte inamicul tau de acum inainte.

 

Articole Similare:

Suferi de dureri cervicale din cauza pernei tale?

Îmbunătăţeşte-ţi calitatea somnului şi scapă de durerile lombare cu Better Posture!

Dormi mai bine cu ajutorul pernelor ortopedice pentru dormit de la Better Posture!