Sari la conținut

Care sunt Cele mai Eficiente Remedii Impotriva Durerilor Cervicale?

Durerea de gat, denumita si durere cervicala, este una dintre cele mai intalnite afectiuni, experimentate de un numar din ce in ce mai mare de oameni. Acest lucru se justifica, daca ne gandim la tendinta noastra din ce in ce mai accentuata de a privi in mod permanent ecranele dispozitivelor electronice, adoptand o pozitie nefireasca in tot acest timp, fara ca macar sa ne dam seama. O astfel de postura incorecta nu face nimic altceva decat sa provoace durere si rigiditate la nivelul gatului. Si asta deoarece capul, adesea inclinat in fata pentru perioade lungi de timp, face ca muschii, tendoanele si ligamentele gatului, responsabile de sprijinirea in mod normal a capului si de miscarea acestuia, sa lucreze de doua ori mai mult, punand presiune suplimentara si stres pe coloana cervicala.

Cu toate acestea, dincolo de postura incorecta pe care o avem in majoritatea timpului atunci cand stam la computer sau pe telefonul nostru mobil, exista multe alte cauze care pot provoca oboseala si supraintinderea muschilor din jurul articulatiilor gatului tau. Dintre acestea amintim accidentarile, lipsa unei perne adecvate in timpul orelor de somn, miscarile bruste ale capului intr-o maniera repetitiva, suprasolicitarile de orice natura etc. Mai mult, afla ca durata durerilor cervicale depinde in cea mai mare masura de factorii care au condus la aparitia lor, ceea ce inseamna ca acestea pot fi rezolvate fie pe moment, prin intermediul anumitor tehnici, fie in timp, cu ajutor medical personalizat.

Insa, pentru ca de cele mai multe ori durerea la nivelul gatului nu reprezinta o afectiune grava, care sa necesite ingrijiri medicale de specialitate, poti scapa de disconfortul creat de aceasta cu ajutorul catorva remedii eficiente, pe care trebuie sa le cunosti si sa le aplici ori de cate ori vei avea nevoie, dupa cum urmeaza:

 

Administreaza cateva analgezice fara prescriptie medicala

Pentru episoadele de durere care pot aparea in orice moment din zi sau din noapte, in functie de obiceiurile noastre, este important sa ne asiguram ca avem la indemana cateva analgezice, cum ar fi ibuprofen-ul sau acetaminofen-ul (paracetamol), care sa contribuie activ la combaterea durerilor cervicale care ne dau batai de cap si la reducerea simptomelor asociate acestora. Analgezicele fara prescriptie medicala reprezinta solutia optima rapida, prin intermediul carora sa faci fata cu usurinta, pe moment, durerii resimtite.

 

Maseaza zona afectata

De cele mai multe ori, atunci cand ne confruntam cu durerile cervicale, simtim un fel de incordare si de presiune in zona gatului. Aceasta senzatie poate fi diminuata cu usurinta printr-un masaj bland, efectuat prin miscari fine in regiunea dureroasa.

 

Aplica gheata, si ulterior caldura

O tehnica foarte eficienta impotriva durerilor de gat este aplicarea unei pungi cu gheata in zona dureroasa in primele 48 h, pana la 72 h. Dupa acest interval de timp, aplica caldura in zona respectiva, prin intermediul unor comprese fierbinti, a unui tampon termic sau chiar cu ajutorul unor dusuri calde. Cu toate acestea, fii atent sa nu adormi in timp ce aplici fie gheata, fie o sursa de caldura, pentru a evita iritatia sau sensibilizarea pielii.

 

Asigura-te ca dormi cum trebuie

Si aici ne referim la faptul ca este necesar sa investesti intr-o saltea ergonomica, de calitate, alaturi de o perna ortopedica speciala pentru gat, care sa asigure spijinul necesar gatului tau in timpul orelor de somn, pentru o pozitie cat mai corecta in timpul noptii. De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita si pozitiei tale de somn, intrucat unele posturi, cum ar fi dormitul pe burta, nu sunt deloc benefice pentru gat sau spate, deoarece nu ofera acestora sustinerea optima de care au nevoie in timpul somnului.

 

Foloseste un guler cervical moale

Un astfel de produs, special conceput pentru a limita miscarile zonei cervicale, ajuta in mod considerabil la reducerea durerilor de gat si la ameliorarea disconfortului resimtit in zona cervicala. Datorita formei sale anatomice si a materialelor de calitate superioara din care este confectionat, gulerul cervical ofera sustinerea adecvata coloanei si confort sporit, dar si libertate de miscare celui care il utilizeaza.

 

Nu ezita sa continui sa te misti

Desi in prima faza tindem sa credem ca nu este bine ca continuam sa fim activi daca avem de-a face cu dureri de gat, acest lucru nu este deloc asa. Efectuarea de miscari lente, in sus si in jos, respectiv dintr-o parte in alta, contribuie la intinderea usoara si la relaxarea muschilor gatului, eliminand rigiditatea acestora.

Printre cele mai bune exercitii in acest sens se numara rotirea umerilor inainte si inapoi de 10 ori, deplasarea fiecarei urechi in parte catre umar de 10 ori pe fiecare parte sau strangerea omoplatilor impreuna de 10 ori. Acestea pot fi realizate indiferent daca te afli acasa, la birou sau in masina, astfel incat merita sa le ai in vedere.

 

Vezi Perna Cervicala Better Posture Pro

 

Ia pauze sau schimba-ti definitiv obiceiurile zilnice

Indiferent daca te afli la volan sau pur si simplu acasa, pe canapea, cu telefonul mobil lipit de maini, este absolut necesar sa iei pauze frecvente din orice activitate ai desfasura, in asa fel incat sa eviti sa mentii gatul intr-o pozitie incorecta, indoit, pentru perioade lungi de timp. Si pentru ca inca de la inceput aminteam faptul ca privitul indelungat in ecranele device-urilor nostre digitale constituie una dintre cele mai importante cauze care favorizeaza instalarea durerilor de gat, trebuie sa devenim constienti de faptul ca schimbarea acestui obicei zilnic inseamna automat combaterea acestui tip de durere.

 

Nu lasa situatia sa iti scape de sub control

In cazul in care sesizezi faptul ca simptomele persista, cresc in intensitate si te impiedica in acest fel sa poti desfasura in conditii optime diferitele activitati zilnice pe care trebuie sa le duci la bun sfarsit, inseamna ca durerea cervicala necesita tratament de specialitate. In acest sens, este necesar sa consulti un medic specializat in domeniu, care sa evalueze situatia intr-un mod corect si complet si sa iti prescrie, daca este cazul, o schema de tratament pe care sa o urmezi pentru a evita orice alta problema pe termen lung.

 

Articole Similare:

Descopera Care sunt Cele mai Eficiente Exercitii Impotriva Durerilor de Spate

Cum Poti sa Gestionezi Aparitia Durerilor de Spate?

Afla Cum Poti sa Combati Durerile de Spate Intr-un Mod cat mai Eficient si Natural