Sari la conținut

Care sunt Beneficiile Purtarii unei Centuri Lombare?

Majoritatea oamenilor din intreaga lume se vor confrunta cu dureri de spate. Desi in multe cazuri durerile de spate sunt cauzate de leziuni, un numar socant de cazuri sunt provocate de postura incorecta.

O modalitate comuna de a preveni durerile de spate si de a imbunatati postura este purtarea unei centuri lombare.

Centura lombara iti tine spatele in cea mai buna pozitie, prevenind tensiunea in timp ce stai jos sau in picioare. Centurile lombare pot fi purtate in timp ce esti la lucru, faci exercitii fizice si pentru o varietate de alte situatii.

Te gandesti sa cumperi un brau lombar? Iata cateva avantaje de care vei avea parte.

Este important sa retii faptul ca aceste centuri nu trebuie purtate tot timpul. Mai jos regasesti cateva activitati care sunt potrivite pentru purtarea acestei centuri, insa nu ar trebui sa o porti mai mult de 2 ore pe zi. Utilizarea excesiva a braului lombar poate duce la atrofie musculara.

 

Imobilizare

Stiai ca imobilizarea este benefica pentru spate si coloana vertebrala?

Miscarea excesiva poate agrava durerile de spate, mai ales daca ai suferit o leziune sau o interventie chirurgicala. In anumite situatii, imobilizarea este cruciala pentru ca spatele tau sa se vindece corect.

Aici ar fi utila o centura lombara. Aceasta limiteaza miscarile excesive ale spatelui, prevenind durerile de spate si alte leziuni.

Daca doresti sa achizitionezi o centura care sa limiteze miscarile sau pentru tratament medical, iti recomandam sa te orientezi spre magazine specializate cu produse ortopedice sau poti discuta cu medicul tau.

 

Imbunatateste postura

Spatele tau ar trebuie sa fie drept, umerii in spate si pieptul inainte. Dar cati dintre noi stam in aceasta pozitie? Multi dintre noi ne aplecam, iar coloana noastra sta curbata.

Acest lucru nu duce doar la o postura incorecta, ci si la dureri de spate. O postura incorecta poate duce la slabirea musculaturii spatelui, deformarea coloanei si vei fi mai predispus la leziuni.

Care este cea mai buna metoda pentru a te asigura ca spatele tau va ramane sanatos? O centura lombara iti va forta spatele sa stea drept. Poarta centura atunci cand observi ca incep sa apara probleme ce tin de postura.

 

Previne aparitia durerile de spate

Durerea de spate ne poate afecta viata pe mai multe planuri. Aparitia acesteia poate face ca exercitiile fizice, munca si treburile zilnice sa devina insuportabile.

Durerile de spate pot varia de la usoare pana la severe. Cazurile usoare sufera de dureri de spate, dar este doar un usor inconvenient. Altii sufera de dureri de spate severe, de obicei ca urmare a unei leziuni.

Cei cu toate tipurile de dureri de spate au observat ca anumite miscari si pozitii le accentueaza durerile de spate. Pentru a-i permite spatelui tau sa se vindece, trebuie sa limitezi anumite miscari, asa cum am explicat anterior.

 

Care sunt beneficiile purtarii unei centuri lombare? Vezi Produs 

 

Sunt usor de purtat

Daca te gandesti sa iti cumperi o centura pentru spate, sigur ti-ai pus intrebarea cum si unde o poti purta.

Din fericire, aceasta este usor purtat, chiar si pe sub haine. Acest lucru se datoreaza faptului ca are un design subtil si este confectionata din materiale respirabile.

Dar trebuie sa fii atent la cateva aspecte atunci cand alegi o centura pentru suport lombar.

In primul rand trebuie sa alegi marimea corecta. Va trebui sa te masori in talie si sa verifici ce marime este potrivita.

 

Este o optiune de tratament holistic

Din cauza dependentei de pastile pentru calmarea durerilor, multi pacienti ajung sa apeleze la medicina holistica. Daca te lupti cu durerile de spate, atunci o centura pentru spate este o optiune eficienta de tratament holistic.

Braurile lombare nu te fac doar sa nu mai simti durerea.

Acestea imbunatatesc postura, sustin spatele si intaresc muschii spatelui. Acest lucru te va ajuta sa reduci sarcina aplicata pe spate, vindecand coloana vertebrala.

De asemenea purtarea unui brau pentru spate poate preveni inrautatirea situatiei tale. Vei fi expus la un risc mult mai mic de a te rani, de a dezvolta mai multa durere si de a dezvolta alte afectiuni ale spatelui si ale coloanei vertebrale.

 

Te va ajuta sa ai un spate mai puternic

Incerci sa ajungi intr-o forma mai buna? Purtarea unei centuri pentru suport lombar te poate ajuta sa iti intaresti muschii spatelui, fara prea mult efort.

Zona core este centrul corpului tau. Zona core ar trebui sa fie zona care iti sustine corpul - nu spatele. Insa multi oameni au un core slab, astfel incat toata sarcina cade pe spatele lor. Iar acest lucru duce la durere, chiar si ranire.

Un brau lombar te forteaza sa ai un spate drept si un abdomen rigid. Muschii abdominali vor prelua o parte din sarcina suportata de spate, contribuind la intarirea abdomenului.

In plus, o centura pentru coloana va ajuta la intarirea spatelui si a coloanei vertebrale, fortand muschii sa se alinieze.

Daca doresti sa iti intaresti muschii spatelui, iti recomandam sa achizitionezi o centura lombara pentru activitati fizice. Acestea se pot purta in timpul antrenamentelor sau in timpul deferitelor activitati fizice.

 

Nota:

Te rugam sa intelegi ca orice sfat sau instructiuni prezentate aici nu sunt nici pe departe un substitut pentru sfatul personalului medical autorizat. Asigura-te ca te consulti cu un medic inainte de a lua orice decizie de cumparare daca urmezi un tratament sau ai nelamuriri privind informatiile prezentate mai sus. Acest produs nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.

 

Articole Similare:

7 Moduri Prin Care un Corset Pentru Corectarea Coloanei iti Poate Imbunatati Starea Generala de Sanatate

Hernia de Disc Lombara - 6 Metode de Tratament

Spune Adio Durerilor de Spate la Birou